Zonnepanelen te technisch? Niet voor Mayke!

8 maart 2019 door AnneloesAlle mensen die bij Zonneplan werken zijn het erover eens: Zonneplan is by far de leukste werkgever van Nederland! Maar true story, toen collega Mayke voor het eerst de vacature van Accountmanager bij Zonneplan las dacht ze dat het niets voor haar zou zijn. Toch werkt ze inmiddels een half jaar bij Zonneplan en heeft ze het heel erg naar haar zin! Wat is haar reden geweest om toch te solliciteren?

Als je Mayke zeven maanden geleden had verteld dat ze zou gaan werken bij Zonneplan had ze je voor gek verklaard. Haar eerste reactie toen ze de vacature van Accountmanager las was namelijk; 'Zonnepanelen? Lijkt me saai en veel te technisch, dat is niets voor mij'. En daarmee liet ze de vacature aan zich voorbij gaan. Toen iemand in Maykes omgeving haar daarna nog een keer attendeerde op de vacature wees ze deze weer af, 'niets voor mij'. Gelukkig bleef diegene aandringen en na herhaaldelijke pogingen nam ze toch nog eens een kijkje op de website. Haar nieuwsgierigheid won het van haar sceptische houding en ze besloot om te solliciteren. Mayke werd direct uitgenodigd en kon komen kennis maken met Erik. Toen ze voor de deur stond was ze nog steeds sceptisch en wist ze eigenlijk niet goed wat ze er van kon verwachten.

Erik ontving haar en deed dit met zoveel enthousiasme dat ze haar sceptische houding direct liet varen. De sfeer bij Zonneplan voelde zo goed dat ze begon te denken dat het misschien toch wel iets voor haar zou kunnen zijn en aan het eind van het gesprek wist ze het zeker: hier wil ik werken! Het enthousiasme was wederzijds en Mayke kon beginnen aan haar avontuur als Accountmanager bij Zonneplan!

Als je Mayke nu vraagt of ze weg zou willen bij Zonneplan zal ze je voor gek verklaren. De leuke gesprekken die ze voert, de afwisseling in haar werk, de bruisende energie die er op kantoor hangt, de korte lijnen en de recht door zee behandeling, alles draagt er aan bij dat Mayke elke dag met enorm veel plezier naar haar werk gaat. En dat technische saaie product? Dat bleek veel uitdagender dan verwacht!

We snappen dat niet iedereen iemand in zijn of haar omgeving heeft die bij je blijft aandringen dat je bij Zonneplan moet komen werken, daarom speciaal voor jou dit verhaal! We dagen je uit om verder te kijken dan ‘zonnepanelen zijn niets voor mij’ en om eens contact met ons op te nemen. Werken bij Zonneplan is namelijk zo veel meer dan dat, maar de enige manier om daar echt achter te komen is door de sfeer bij Zonneplan zelf te ervaren. Zien we je snel?😎