Over Zonneplan

Afgelopen decennium heeft Zonneplan een significante bijdrage geleverd aan de energietransitie en zijn we dé Europese marktleider geworden in het zonnepanelen segment. Onze missie is om consumenten maximaal te laten profiteren van groene, slimme en betaalbare energie.

Ambitieus werken we aan uitbreidingen en vernieuwingen vanuit ons Smart Grid netwerk. Al meer dan 125.000 klanten kozen voor Zonneplan om zonnestroom op te wekken, te profiteren van goedkope, écht groene stroom via Zonneplan Energie en slim te laden met onze laadpaal. Onze enthousiaste klanten omarmen verdere ontwikkelingen in het digitale energielandschap met de vraag naar thuisbatterijen en geïntegreerde warmtepompen.


Kernwaarden van Zonneplan
Kernwaarden van Zonneplan

In alles wat we doen, zie je onze kernwaarden terug. Zonneplan is persoonlijk, vernieuwend, opgewekt, houdt van eenvoud en zet altijd een stap extra. Niet omdat we dit moeten, maar omdat we dit zijn.


Geschiedenis van Zonneplan
Geschiedenis van Zonneplan
20112011

Zonneplan is opgericht door Paul, Wout en Erwin. Het begin van een Nederland aan zonnestroom!

2012

Zonneplan is operationeel en de eerste installaties zijn een feit!😮 Dit gebeurde en gebeurt op unieke wijze. Door haar IT gedreven achtergrond is Zonneplan in staat om van afstand zonnepanelen te verkopen (dus geen verkoopadviseurs thuis om tafel). Aan de hand van HD-beelden, het historische energieverbruik en de ligging van de woning ten opzichte van de zon laat Zonneplan zien wat het perfecte zonneplan is voor woningen.

2013

Zonneplan behaalt een ultieme klanttevredenheidsscore van 9.4. De bevestiging van iets bijzonders, namelijk dat eenvoudig verduurzamen een brede glimlach geeft.

2014

Zonneplan gaat een stap verder: achteraf betalen, nooit extra kosten en gratis annuleren. De glimlach van onze klanten wordt nog groter!

2015

We starten de Zonneplan Academy; een opleidingstraject voor onze collega's op kantoor. Ook introduceren we het Zonneplan Serviceplan: de beste services 10 jaar lang! Persoonlijke aandacht en een stap extra voor werknemers en klanten. Resultaat? Zonneplan wint de Gouden FD Gazelle award voor het snelst groeiende bedrijf.

2016

Zonneplan opent haar eerste vooruitstrevende Zonneplan winkel in Ede. Nieuwe duurzame producten zijn getest voor een uitbreiding van het productassortiment in de nabije toekomst.

2017

Zonneplan legt bij Scania Production in Zwolle het grootste zonnepanelendak van Nederland. Ook wordt onze eigen installatietak opgericht: Installatieplan. De beste installateurs met de beste faciliteiten.

2018

Zonneplan opent haar tweede kantoorvestiging in Roermond. Samen hebben we al 40.000 huishoudens voorzien van zonnepanelen. Daarnaast wint Zonneplan weer de Gouden FD Gazelle award, maar dan voor de categorie grote bedrijven! Prestaties van formaat!

2019

We zijn inmiddels met in totaal meer dan 200 collega's flink gegroeid! Deze groei is ook nodig, want we hebben een groots plan: Het Zonneplan Ecosysteem! We lanceren in 2019 daarom onze eigen omvormer: de Zonneplan ONE.

2020

Een bijzonder jaar, waarin we min of meer gedwongen worden om op afstand te werken. Dat is even wennen. Maar Zonneplan zou Zonneplan niet zijn als we daar ook iets moois van maken. Online borrelen op vrijdagmiddag, vroeg in de ochtend via Zoom samen een work-out doen, onderlinge challenges. En, we winnen dit jaar voor het zesde jaar op rij een FD Gazelle award.

2021

2021 is een jaar van mijlpalen! Het begint met de opening van de Zonneplan Academy: een praktijk opleidingscentrum gericht op de energietransitie. Hier leiden we onze monteurs op om zonnepanelen te installeren, zodat zij op het juiste niveau zitten en de beste kwaliteit leveren. En eind 2021 dient een nog grotere mijlpaal zich aan: we gaan live met ons eigen energiebedrijf Zonneplan Energie! Hiermee zetten we de eerste stappen om de energiemarkt te veranderen.

2022

Zonneplan vierde in 2022 haar 10-jarig bestaan, door met alle zonneplanners naar Dauwpop te gaan. Een prachtig moment om terug te blikken op 10 mooie jaren. Daarnaast zetten we de volgende stap in ons plan om de energiemarkt te veranderen. Met de introductie van onze slimme laadpaal bieden we Nederland de kans om te profiteren van duurzame en betaalbare energie.

Zonneplan kijkt vooruit
Zonneplan kijkt vooruit

De toekomst voor Zonneplan en duurzaam Nederland is zonnig! Zoals je hebt kunnen lezen, hebben we al veel successen geboekt, maar nog meer ambitieuze plannen voor de toekomst. Onze missie is om de overstap naar een groener leven zo eenvoudig en aangenaam mogelijk te maken door onze klanten te laten genieten van de oneindige energiebron die de zon biedt. Ben jij erbij?