Over Zonneplan

Al sinds 2012 is Zonneplan bezig om heel Nederland aan zonnestroom te helpen.
Door persoonlijke aandacht, vernieuwing en het brengen van gemak zijn wij de grootste zonnestroom leverancier van Nederland geworden.

Inmiddels maken we met meer dan 170 collega's zonnestroom nu en in de komende jaren voor iedereen een logische, eenvoudig te nemen stap.


Kernwaarden van Zonneplan
Kernwaarden van Zonneplan

In alles wat we doen, zie je onze kernwaarden terug. Zonneplan is persoonlijk, vernieuwend, opgewekt, houdt van eenvoud en zet altijd een stap extra. Niet omdat we dit moeten, maar omdat we dit zijn.


Geschiedenis van Zonneplan
Geschiedenis van Zonneplan
20112011

Zonneplan is opgericht door Paul, Wout en Erwin. Het begin van een Nederland aan zonnestroom!

2012

Zonneplan is operationeel en de eerste installaties zijn een feit!😮 Dit gebeurde en gebeurt op unieke wijze. Door haar IT gedreven achtergrond is Zonneplan in staat om van afstand zonnepanelen te verkopen (dus geen verkoopadviseurs thuis om tafel). Aan de hand van HD-beelden, het historische energieverbruik en de ligging van de woning ten opzichte van de zon laat Zonneplan zien wat het perfecte zonneplan is voor woningen.

2013

Zonneplan behaalt een ultieme klanttevredenheidsscore van 9.4. De bevestiging van iets bijzonders, namelijk dat eenvoudig verduurzamen een brede glimlach geeft.

2014

Zonneplan gaat een stap verder: achteraf betalen, nooit extra kosten en gratis annuleren. De glimlach van onze klanten wordt nog groter!

2015

De Zonneplan Academy is opgestart en het Zonneplan Serviceplan wordt geïntroduceerd: de beste services 10 jaar lang! Persoonlijke aandacht en een stap extra voor werknemers en klanten. Resultaat? Zonneplan wint de Gouden FD Gazelle award voor het snelst groeiende bedrijf.

2016

Zonneplan opent haar eerste vooruitstrevende Zonneplan winkel in Ede. Nieuwe duurzame producten zijn getest voor een uitbreiding van het productassortiment in de nabije toekomst.

2017

Zonneplan legt bij Scania Production in Zwolle het grootste zonnepanelendak van Nederland. Ook wordt onze eigen installatietak opgericht: Installatieplan. De beste installateurs met de beste faciliteiten.

2018

Zonneplan opent haar tweede kantoorvestiging in Roermond. Samen hebben we al 40.000 huishoudens voorzien van zonnepanelen. Daarnaast wint Zonneplan weer de Gouden FD Gazelle award, maar dan voor de categorie grote bedrijven! Prestaties van formaat!

2019

We zijn inmiddels met in totaal meer dan 200 collega's flink gegroeid! Deze groei is ook nodig, want we hebben een groots plan: Het Zonneplan Ecosysteem!

Zonneplan kijkt vooruit
Zonneplan kijkt vooruit

De toekomst voor Zonneplan en duurzaam Nederland is zonnig! Zonneplan wil de transitie naar een duurzamere samenleving zo eenvoudig en comfortabel mogelijk maken door onze klanten echt laten genieten van de oneindige energie van de zon. Elektriciteit is als data. Op een gegeven moment is het overal vrijwel gratis beschikbaar. Zonneplan gaat hiervoor zorgen. Elektrificatie zorgt voor meer comfort, hogere prestaties, meer plezier en volledig inzicht. En door het op te wekken, maken we het onbeperkt beschikbaar voor nu en de komende jaren voor iedereen. We zitten op dit moment aan het begin van deze energierevolutie. We voorzien de wereld van zonnepanelen.