Nederland laten rijden op de zon

7 maart 2019 door AnneloesOns plan is om heel Nederland op een eenvoudige manier te laten profiteren van duurzame oplossingen. Bij Zonneplan zoeken we dan ook mensen die hier aan bij willen dragen met hun persoonlijke plan. Ontmoet Stefan, hij werkt sinds twee jaar als Accountmanager bij Zonneplan. En zijn plan voor de toekomst is om Nederland te laten rijden op de zon.

In de gesprekken met Sales topper Stefan is één ding al snel duidelijk: hij is gek op auto's! Als hij een auto hoort optrekken, kan hij het niet laten om even te kijken wat voor auto het is en hij gaat elk jaar een week op vakantie naar Oostenrijk, speciaal voor de autoshow die daar dan is. Het liefst houdt hij dan ook de hele dag in de gaten wat voor auto's er langs het pand rijden. We weten niet zo goed of het handig is dat hij sinds kort een werkplek bij het raam aan de wegkant van ons gebouw heeft... 🤔

Autogek bij het duurzaamste bedrijf van Nederland

Als autogek bij Zonneplan, hèt duurzame bedrijf van Nederland, is Stefan zich bewuster geworden van de impact die auto's op het milieu hebben. Toen het Zonneplan Ecosysteem (hierover later meer) intern werd geïntroduceerd was het voor hem meteen duidelijk: Nederland moet gaan rijden op de zon! Maar rijden op de zon, hoe werkt dat eigenlijk? We zullen je de eenvoudige werking uitleggen, als je inhoudelijk precies wil weten hoe dit werkt, bel dan eens naar Zonneplan en vraag naar Erwin, hij is onze expert in e-mobility😄.

Kort gezegd heb je de volgende dingen nodig:

  • Zonnepanelen om groene stroom mee op te wekken.
  • Een omvormer die de stroom van de panelen omzet in bruikbare stroom.
  • Een laadpaal om je auto aan op te laden (opladen kan ook via het stopcontact, maar dit duurt wel wat langer⏳).
  • En niet geheel onbelangrijk: een elektrische auto!

Onderstaande afbeelding zie je de werking van het systeem:

zonnepanelen-laadpaal-elektrische-auto-e-mobility

Zonnepanelen met laadpalen

Zonneplan heeft als doel om in de toekomst, naast zonnepanelen, ook andere producten aan ons productportfolio toe te voegen, waaronder laadpalen. En dat biedt natuurlijk mogelijkheden voor Stefan! Als autogek elke dag mensen mogen adviseren over duurzame auto-oplossing; combining business with pleasure💪. En zo ontstond zijn plan om Nederland te laten rijden op de zon.

Ik vroeg Stefan of hij denkt dat we volledig overgaan naar elektrisch rijden, hij denkt van niet. Als auto-leek begreep ik in eerste instantie niet waarom, maar toen hij me uitlegde dat hij als autoliefhebber in hart en nieren het geluid van een optrekkende diesel/benzine auto fantastisch blijft vinden begon ik het een beetje te snappen. Hij vindt wel dat al het noodzakelijk verkeer (woon-werk, transport, etc.) elektrisch moet worden, maar hobbymatig een diesel of benzine auto erbij hebben, moet kunnen volgens hem. Ben jij het met hem eens?

Dit is het plan van Stefan, en wat is jouw plan? Wij zijn bij Zonneplan altijd op zoek naar mensen die hun kennis willen inzetten voor een groenere wereld. Die met hun plan de wereld een stukje mooier willen maken. Spreekt dit jou aan? Laat het mij (Anneloes) weten! Bellen kan op 088-0203012, mailen kan naar anneloes@zonneplan.nl.