Zonnepanelen monteur? Ali zou niet anders meer willen!

11 juni 2018 door RenateZonnepanelen zijn hot! Steeds meer huizen in Arnhem zijn versierd met deze duurzame energie-opwekkers. Maar wie zijn de mannen achter deze panelen? Wij spraken met Ali, één van de Elektromonteurs van Zonneplan. “Het is heel dankbaar werk!”

Ali begon zijn carrière bij Zonneplan een klein jaar geleden. “Ik ben afgestudeerd als Elektromonteur, maar de wereld van zonnepanelen heeft mij altijd geïnteresseerd. Vooral het verduurzamen van Nederland vind ik belangrijk. Wij werken voor de toekomst. Bij alles wat ik nu doe, hebben mijn kinderen later profijt. Hoe mooi is dat?”, vertelt Ali.

Uitdagend

Iedere ochtend is deze monteur al vroeg uit de veren om samen met twee collega’s twee tot drie huizen te voorzien van zonnepanelen. “We doen echt van alles op één dag. Van het doornemen van de planning, het plaatsen van de panelen, het installeren van de bekabeling tot het uitleggen van de panelen aan onze klanten. Al deze verschillende werkzaamheden maken het werk heel uitdagend.”

“Geen dag is bij ons hetzelfde”, vervolgt Ali. “Dat is wat ik zo leuk vind. Je moet mij niet van negen tot vijf achter een bureau zetten. Dat vind ik niks, maar hier? Hier ben ik de ene dag ergens in Apeldoorn aan het werk, terwijl ik de volgende dag in de Achterhoekse weilanden zonnepanelen installeer. Dat is toch fantastisch? Ik zou niet anders meer willen”, vertelt Ali met een glimlach op zijn gezicht.

Samen uit samen thuis

“Bij Zonneplan kijken ze naar je ervaring, ambities maar ook naar het samenstellen van een leuk team. We zijn allemaal harde werkers die samen écht een team vormen. Iedereen heeft z’n eigen taak, maar als ik binnen klaar ben met installeren en de jongens op het dak nog niet, dan spring ik uiteraard bij. Het is samen uit, samen thuis!”

Ali ziet zijn toekomst bij Zonneplan dan ook zonnig in. “Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk. Het is niet alleen leuk, maar ook heel dankbaar werk. Als ik een dag keihard heb gewerkt en een klant vult na afloop het cijfer 9 in als review, kan daar niets tegenop. Dan heb ik de volgende dag nóg meer zin om aan het werk te gaan.”

Aan de slag!

Wil je nou net als Ali een steentje bijdragen aan de verduurzaming van Nederland? Dat kan! Vanwege de toenemende populariteit van zonnepanelen zijn ze bij Zonneplan op zoek naar nieuwe Elektromonteurs en Dakspecialisten. Solliciteren? Solliciteren? Dat doe je hier!