2017 Zonneplan wint FD Gazelle Award voor derde keer op rij

17 november 2017 door RobbertZonneplan is bekroond met een Zilveren FD Gazelle Award. Op 16 november 2017 vond de uitreiking plaats te Deventer in de categorie middelgroot. Het bedrijf is hiermee voor het derde jaar op rij één van de drie snelst groeiende bedrijven. Elk jaar worden per regio de snelst groeiende bedrijven onderscheiden door het Financieel Dagblad (FD).

Met een omzetgroei van 280% is Zonneplan uit Zwolle de één na snelste groeier van de avond. Zonneplan heeft in drie opvolgende jaren een Gouden, Bronzen en nu een Zilveren Gazelle in ontvangst mogen nemen. In totaal sleepten 221 bedrijven uit Overijssel, Gelderland en Utrecht een FD Gazelle in de wacht voor hun groeiprestaties. De drie snelste groeiers per categorie gingen met een Gouden, Zilveren en Bronzen Gazelle naar huis.

Een geweldig jaar voor Zonneplan

Afgelopen jaar hebben we een stap extra gezet voor deze bijzondere prestatie”, aldus Paul van der Klooster, directeur van Zonneplan. “Zo hebben we het grootste zonnepanelendak van Nederland gerealiseerd, met 22.000 zonnepanelen. En ondanks de aantrekkende markt hebben wij een eigen Zonneplan Installatietak opgezet. Ook heeft Zonneplan in samenwerking met Eneco een concept gelanceerd waarbij Nederlanders kunnen profiteren van de Tesla Powerwall.”

Zonneplan gevoel blijft

Paul van der Klooster vervolgt: “Zonneplan is in 2012 als jong en online-minded bedrijf in de installatiebranche gestapt. Door op ieder vlak een buitengewone inspanning te leveren zijn we binnen 5 jaar uitgegroeid tot de nummer één zonnepanelenspecialist van Nederland. Inmiddels zetten 220 aanpakkers zich samen met Zonneplan in voor een duurzame toekomst. Waar wij nu het meest trots op zijn? Het "Zonneplan gevoel" is exact hetzelfde gebleven als bij de start in 2012.

Bekijk interview na uitreiking met RTV Oost