Evenementen voor studenten

28 maart 2024 door Daniël WassenaarZonneplan is op verschillende evenementen aanwezig. Zo waren wij afgelopen donderdag, 21 maart, aanwezig op de Trenwatch WebDev 2024 in Zwolle. Daarnaast staan wij de komende periode nog op de bedrijvenmarkt Bedrijfskunde op de Han in Groningen op 4 april en op Carreer Event New Energy in Groningen op 25 april. Tijdens beide evenementen kan jij in contact komen met Zonneplan. Zien wij jou daar?

Waarom zijn er bedrijvenmarkten voor studenten?

Bedrijvenmarkten geven jou de kans om in direct contact te komen met potentiële werkgevers, stage plekken en om te netwerken. Als je nog niet weet waar je moet beginnen met zoeken naar relevante werkervaring of je hebt moeite met het opbouwen van een professioneel netwerk dan kunnen bedrijvenmarkten je daarbij helpen. Deze evenementen zijn een ontmoetingsplek waar jij en bedrijven elkaar kunnen vinden en waar jij je kan oriënteren op de arbeidsmarkt.

De voordelen van bedrijvenmarkten

Voor jou heeft een bedrijvenmarkt verschillende voordelen:

  • Lekker makkelijk. Je eerste stage of baan. Welk bedrijf moet je hiervoor nou benaderen? In korte tijd kom je in contact met allerlei bedrijven: Alle bedrijven op een rijtje en het enige dat jij hoeft te doen is een praatje starten.
  • Lekker snel. Geen tijd en moeite steken in lastige sollicitatiebrieven, maar direct contact en info over alle mogelijkheden.
  • Is er een klik? Daarnaast merk je in zo'n praatje direct wat voor soort bedrijf het is. Jong, commercieel of misschien juist creatief. Je ontdekt direct of het bedrijf eigenlijk wel bij jou past. Een leuke stage of baan zou ook wel fijn zijn toch?

    Waarom staat Zonneplan op verschillende bedrijvenmarkten?

    Wij staan op verschillende bedrijvenmarkten om in contact te komen met talentvolle studenten die geïnteresseerd zijn in onder andere duurzame energie. Door deel te nemen aan deze evenementen, komen wij met veel studenten in aanraking die op zoek zijn naar een stage of startersfuncties, dus ook potentiële werknemers en stagiairs die een passie hebben voor vernieuwing en duurzaamheid. Op deze manier hopen wij ons team te versterken met getalenteerde en gemotiveerde studenten en afgestudeerden die op zoek zijn naar stage of startersfuncties.
    Uitreiking StudentenBureau