Een Zonnige stage-ervaring bij Zonneplan

10 januari 2024 door Rosaly HuismanDit zijn Tim, Jessica en Joop, alle drie stagiaires bij Zonneplan. In deze blog delen ze hun ervaringen over hoe het is om stage te lopen bij Zonneplan. Ze vertellen over hun Zonneplan-avonturen, waarbij ieder zijn eigen taken en verantwoordelijkheden heeft. Ze delen hun ervaringen met betrekking tot de cultuur, begeleiding en vaardigheden die ze hebben opgedaan tijdens hun stage bij Zonneplan.

Even voorstellen

Paspoort Tim

Jessica paspoort

Joop paspoort

Waarom heb je gekozen voor Zonneplan als stagebedrijf?

Tim

De flexibiliteit die geboden werd vond ik fijn. Tijdens mijn sollicitatieprocedure zat ik namelijk op Malta, dus fysiek langskomen was geen optie. Gelukkig konden de gesprekken online plaatsvinden. Tijdens het eerste gesprek met de distributieafdeling adviseerden ze me om naar de logistiek over te stappen. Er werd goed met mij meegekeken, waardoor ik een goed gevoel kreeg bij Zonneplan.

Jessica

Mijn vriend heeft vorig jaar hier stage gelopen en raadde Zonneplan aan. Daarnaast heb ik zelf onderzoek gedaan en hoorde ik veel positieve verhalen over Zonneplan. Bovendien is het voor mij erg handig, aangezien ik slechts vijf minuten van het bedrijf vandaan woon. Dat kwam perfect uit.

Joop

Ik hoorde veel goede verhalen over Zonneplan en dat trok mijn aandacht, evenals de award als stagebedrijf van 2023. Wat me echt aansprak, was de persoonlijke benadering bij Zonneplan. Tijdens de gesprekken dachten ze actief met me mee, niet alleen over wat het beste voor hen was, maar vooral over wat bij mijn studie en sterke punten paste. De geboden hulp gaf me het gevoel dat er oprecht aandacht was voor mijn ontwikkeling.

Welke positieve aspecten van Zonneplan hebben je het meest aangesproken tijdens je stageperiode?

Tim

Bij mijn afstudeeropdracht bij Zonneplan waardeer ik de vrijheid. In tegenstelling tot een meewerkstage mag ik zelf de focus bepalen, wat ik als zeer positief ervaar. De werksfeer voelt als een hechte gemeenschap, waarin hard werken wanneer nodig centraal staat. Bovendien valt Zonneplan op door aandacht voor detail, zoals een welkomstkaartje en nuttige informatiemail voor de eerste dag.

Jessica

Bij Zonneplan leer je veel en is er een sterke focus op ontwikkeling. Op de marketingafdeling zijn er regelmatig masterclasses, waar specialisten een uur uitleg geven over specifieke onderwerpen, gevolgd door opdrachten. Binnen Zonneplan heerst er een hechte sfeer en het voelt echt als een soort familie van elkaar. Buiten het werk om zijn collega’s ook vrienden met elkaar. Ook organiseert Zonneplan veel evenementen en is er op vrijdag altijd tijd voor de vrijdagmiddagborrel. Wat ik heel fijn vind is dat je zelfstandig te werk kan gaan, maar je altijd bij iemand terecht kunt voor hulp.

Joop

Binnen Zonneplan heerst een duidelijke structuur; je weet precies wie verantwoordelijk is en wie je kunt aanspreken. Daarnaast heerst er een relaxte bedrijfscultuur waarbij je gemakkelijk bij collega's terecht kunt voor een praatje. Ondertussen is het wel duidelijk wie je moet benaderen wanneer je iets nodig hebt. Het creëert een gezellige en efficiënte werkomgeving.

Welke nieuwe vaardigheden heb je ontwikkeld tijdens je stage bij Zonneplan?

Tim

Mijn communicatieve vaardigheden zijn aanzienlijk verbeterd, waardoor ik beter begrijp hoe theoretische concepten in de praktijk bij Zonneplan worden toegepast. Dit heeft mijn probleemoplossend vermogen verder ontwikkeld. Ik ben actief bezig met het aanpakken van uitdagingen en zorg ervoor dat mijn werk zowel voor school als voor Zonneplan succesvol wordt.

Jessica

In 3 maanden heb ik hier zoveel geleerd. Dit is een goede aanvulling op de theorie die ik op school heb geleerd. Ik heb onder andere leren teksten schrijven, klanten bellen en werken met Google Ads. Deze vaardigheden kan ik toepassen in mijn toekomstige carrière. Daarnaast heb ik persoonlijke vaardigheden ontwikkeld, zoals werken in een 9-5 structuur en omgaan met collega's binnen een groot bedrijf.

Joop

Ik heb met name mijn communicatieve vaardigheden sterk verbeterd. Dit komt doordat ik dagelijks met klanten en collega’s spreek. Ik heb mijn terughoudendheid overwonnen en geleerd hoe ik klanten op de juiste manier kan informeren en kalmeren. Daarnaast heb ik mijn organisatorische vaardigheden verbeterd door gestructureerd te werken. Dit wordt binnen de hele organisatie toegepast, dus dan leer je dat snel, wat heel fijn is.

Joop Jessica en Tim in gesprek

Hoe is de begeleiding tijdens je stageperiode?

Tim

Mijn stagebegeleider is niet alleen mijn begeleider. Het hele team waar ik in zit voelt als een stagebegeleider. Iedereen is super behulpzaam en weet veel van het vak af, waardoor ik voor al mijn vragen bij hen terecht kan. De communicatielijnen binnen de organisatie zijn kort. Als je iets wilt weten, zelfs van iemand op een andere afdeling, kun je gewoon langslopen of een bericht sturen. Dat werkt heel efficiënt, waardoor je geen vertraging oploopt tijdens je werk.

Jessica

De Zonneplan Academy was heel fijn en zorgt ervoor dat je niet in één keer in het diepe wordt gegooid, maar je gaat onder goede begeleiding rustig van start. Mijn stagebegeleidster is bijna even oud als ik, en zij zit naast me, waardoor ik op elk moment naar haar toe kan gaan om vragen te stellen. Ze begrijpt goed waar ik mee bezig ben en denkt proactief mee, zonder me te commanderen hoe iets wel of niet moet. Bovendien kun je altijd bij andere collega’s terecht als je iets van hen nodig hebt.

Joop

Heel goed. Nieuwe medewerkers starten bij Zonneplan in de Academy, waar ze alle nodige informatie krijgen over Zonneplan en de producten. Ook krijg je op elke afdeling goede begeleiding. Je kunt altijd vragen stellen, en iedereen binnen de organisatie is bereid je te helpen.

Zou je Zonneplan aanbevelen als stageplek en waarom?

Tim

Zeker weten. Je kunt hier goede ervaring opdoen in het bedrijfsleven, en je krijgt een goed beeld van de 9-5 structuur. Het is prettig dat je rustig kunt beginnen in de academy en alles over Zonneplan kunt leren. Het is echt een bedrijf waar je enthousiast van kunt worden!

Jessica

Ik zou het ook zeker aanbevelen. Je doet hier ontzettend veel kennis op, en alles is bij Zonneplan goed georganiseerd. Je merkt duidelijk dat ze zich goed voorbereiden op je komst. Als je echt iets wilt leren, moet je absoluut naar Zonneplan gaan.

Joop

Absoluut. Mijn eerste stage bij Zonneplan is super fijn en leuk. Je doet enorm veel nieuwe kennis op. Bij Zonneplan is er ruimte voor humor, en de gemiddelde leeftijd is vrij laag, waardoor de overgang van school naar werk geleidelijk verloopt. Bovendien is de begeleiding gewoon top.

Ook stage lopen of werken bij Zonneplan?

Dit is je kans om, net als Gaby, onderdeel uit te maken van Zonneplan. Ben jij toevallig op zoek naar een stage of baan, of ben je benieuwd welke mogelijkheden Zonneplan op dit moment te bieden heeft? Bekijk dan onze vacatures!