De reis van Gaby Kats bij Zonneplan: Van stagiaire tot Junior Campagne Marketeer

28 november 2023 door Rosaly HuismanDit is Gaby, ze is al ruim 2 jaar werkzaam bij Zonneplan. Zij is begonnen als meewerkstagiair en heeft ook haar afstudeerstage bij Zonneplan volbracht. Inmiddels is Gaby doorgegroeid tot junior campagne marketeer, waar ze een waardevolle bijdrage levert aan de marketingcommunicatie van Zonneplan.

Gaby zorgt ervoor dat de juiste leads worden gegenereerd door het managen van direct mail campagnes, ondersteunt bij zakelijke projecten en het beheert de affiliate kanalen. Als junior campagne marketeer bij Zonneplan is Gaby voortdurend betrokken bij deze diverse marketingwerkzaamheden. Ze vertelt: "Mijn doel is om ervoor te zorgen dat mensen bij Zonneplan komen, dat ze weten dat wij er zijn en waar wij voor staan.”

De Rol van Junior Campagne Marketeer

De werkzaamheden van Gaby variëren van dag tot dag, en dat maakt haar functie juist zo leuk. Een groot deel van haar taken bestaat uit het ondersteunen van de senior campagne marketeer. Dit omvat onder andere het voorbereiden en maken van brochures tot het regelen van zakelijke communicatie. Gaby zorgt ervoor dat projecten soepel verlopen, bijvoorbeeld door het verzamelen van adressen, het creëren van teasers en aanbiedingen.

Een andere belangrijke taak binnen haar functie is affiliate marketing. "Ik ga samenwerkingen aan met andere partijen om de zichtbaarheid van Zonneplan te vergroten." Dit maakt haar functie afwisselend en boeiend.

Meewerkstage én afstudeerstage

Gaby begon bij Zonneplan als meewerkstagiair, waar ze zelfstandig projecten uitvoerde, zoals het maken van brochures. Haar afstudeeronderzoek ging over het werven van potentiële klanten voor dynamische energiecontracten en het verbeteren van het aankoopproces.

"Bij Zonneplan maak je als stagiair echt impact," zegt Gaby. Dat is ook wat haar aantrok tot Zonneplan. Gaby is bijzonder trots op haar afstudeeronderzoek. Toen ze haar resultaten en bevindingen presenteerde, werden deze meteen opgepakt en verwerkt in andere projecten. "Dit was natuurlijk erg leuk om te zien en het deed me goed dat ik echt iets voor het bedrijf heb betekend!"

Groot fan van Zonneplan

"Ik vind Zonneplan echt een leuk bedrijf," zegt Gaby. "Elke dag is er iets nieuws wat je kunt leren." Gaby gaat elke dag met plezier naar haar werk. Zonneplan heeft een leuk en jong team en dat vindt zij belangrijk. De gemiddelde leeftijd bij Zonneplan is 29, met collega’s van verschillende leeftijden. Je bent iedere dag omringd door collega’s die in dezelfde levensfase zitten als jij.

Iedereen werkt hard en doet zijn best, maar er is ook ruimte voor een grapje en een vrijdagmiddagborrel. "Het is een hip bedrijf." Het is dus allesbehalve ouderwets, en dat is wat Gaby erg aantrekt. Gaby’s advies aan potentiële Zonneplan collega's? "Gewoon doen!"

Kijk naar jezelf

Gaby benadrukt dat je, voordat je aan een stage of startersbaan begint, moet kijken naar wat je leuk vindt of wat je aanspreekt. "Als je een goed gevoel hebt en het is een vakgebied dat je aantrekt, moet het wel goed zijn." Wat zij belangrijk en interessant vindt is het duurzame aspect en het bijdragen daaraan. Ook geniet ze van de creatieve kant van haar functie. Als tip geeft Gaby mee: "Als je een stage gaat lopen bij een bedrijf of functie die je niet leuk vindt, wordt het een zware periode. Kies dus iets wat goed voelt en waar je met plezier naartoe gaat!”

Groeien en leren maar!

Tijdens je stages leer je enorm veel en maak je grote stappen. Zo ontwikkel je niet alleen je hard skills, maar ook je soft skills. Zo moest Gaby leren hoe het is om extern te bellen, wat aanvankelijk uitdagend was vanwege haar bel-angst. Tijdens haar stage moest zij veel telefoneren, waardoor haar bel-angst nu helemaal is verdwenen. "Je doet niet alleen praktijkervaring op, maar ontwikkelt ook kennis en vaardigheden. Of het nu gaat om het onderhouden van contacten met bedrijven, grafisch ontwerp of projectcoördinatie, elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.”

Ook stage lopen of werken bij Zonneplan?

Dit is je kans om net als Gaby onderdeel uit te maken van Zonneplan. Ben jij toevallig op zoek naar een stage of baan of ben je benieuwd welke mogelijkheden Zonneplan op dit moment te bieden heeft? Bekijk dan onze vacatures!