Clenn is elektromonteur bij Zonneplan: ‘Ik hou van de vrijheid in mijn baan’

25 juli 2018 door RenateDeventenaar Clenn is al vanaf zijn zestiende aan het werk. Van oorsprong Automonteur, maar werkt nu al een tijd als Elektromonteur bij Zonneplan. Iedere dag rijdt hij richting zijn loods in Zwolle, waar hij met twee collega’s uit Zwolle de huizen van zonnepanelen voorziet. ”Er is 1 regel: in de bus wordt niet gepraat over voetbal.”

Clenn begon zijn carrière bij Zonneplan een paar maanden geleden. ”Ik zag de vacature voorbijkomen via Facebook. Er zijn veel doorgroeimogelijkheden, ik wilde graag wat met mijn handen doen en het is een branche die groeiend en opkomend is.”

‘IK BEN SUPER GESTRUCTUREERD, DUS ALLES MOET DUBBEL GECHECKT ZIJN’

Uitdagend

Clenn is teamleider en verantwoordelijk voor alle materialen. Elke ochtend is hij vroeg uit de veren en rijdt hij naar de loods in Zwolle, waarna hij samen met twee monteurs twee tot drie huizen voorziet van zonnepanelen. ”Ik ben altijd overdreven vroeg, want dat vind ik prettig. Op het einde van de dag gaat al het materiaal eruit, veeg ik de bus en vul ik de voorraad weer aan. Ik ben super gestructureerd, dus alles moet dubbel gecheckt zijn.”

Uitdagend

Het allerleukste? ”De vrijheid. Ik heb mijn eigen taken en kan een soort van eigen baas zijn. Ik ben niet veel op kantoor en krijg de planning op mijn Ipad. Het is een verantwoordelijke baan, want je bent op jezelf aangewezen. In ’t veld is het jij & je team en kantoor ondersteunt. Maar het kantoor heeft het allemaal tot in de puntjes geregeld, de handvatten krijgen wij aangereikt en wij klaren de klus.”

‘GEEN HUIS IS HETZELFDE, DUS HET WERK VERVEELT NOOIT’

Klantcontact

Clenn komt bij verschillende huizen: van boerderijen tot nieuwbouw. ”Bij sommige plekken moeten we de boel helemaal verbouwen, dat is leuk. Ik zie iedere klant als een nieuw project. Het is elke keer een uitdaging om huizen van duurzame energie te voorzien op de meest efficiënte manier. Geen huis is hetzelfde, dus het werk verveelt nooit. Ik doe het klantcontact, dat vind ik erg leuk. Ik stel het team voor, leg het proces uit en laat het eindresultaat zien. Het gaat om snelle & korte interactie. Mijn focus voor nu ligt op het eigen maken van het vak. Ik wil álles te weten komen van zonnepanelen. Het is interessant en ik ben mij er bewust van dat ik meewerk aan een beter milieu.”

Aan de slag!

Wil je nou net als Clenn een steentje bijdragen aan de verduurzaming van Nederland? Dat kan! Vanwege de toenemende populariteit van zonnepanelen zijn ze bij Zonneplan op zoek naar nieuwe Leerling Monteurs, Elektromonteurs en Dakspecialisten. Solliciteren? Dat doe je hier!