De Zonneplan UEFA Champions League Lounge is geopend!

8 november 2018 door YlonaDe hymne van de Champions League is vanavond voor ons Zonneplanner gelijk aan ‘Laat de zon in je hart’ van René Schuurmans. Op het moment dat dit uit de speakers van onze lounge knalde, wisten wij met elkaar één ding zeker: dit is op dit moment het mooiste lied uit ons leven!

Samen voetbal kijken is iets wat voor iedereen binnen Zonneplan bijna een automatisme geworden is. Aan de vooravond van een belangrijke wedstrijd is het slechts wachten op een appje van een collega met de vraag of je mee gaat voetbal kijken. Het is inmiddels zelfs zo ver dat de diehard Feyenoord fans een wedstrijd van Ajax willen kijken. We merken het sterk: werken bij Zonneplan verbroedert.

Onze Salesmanager Erik en Marketingstrateeg Robbert kwamen op het briljante idee om een ware Zonneplan Champions League Lounge te creëren op kantoor. Waar de Sally’s (Irish Pub) onze voetbalstamkroeg is, zijn we nu dolgelukkig met onze eigen Arena. Wellicht kan ik toch beter lounge zeggen, omdat ‘Arena’ ondanks de verbroedering nog steeds een klein beetje gevoelig ligt onder onze welgewaardeerde collega Feyenoord en PSV fans 😉

uitnodiging robbert

Vanavond is het tijd voor Benfica – Ajax.. mega spannend!!! Om het Ajax gevoel extra kracht bij te zetten heeft Robbert ‘De Arena’ in de kantine nagebouwd. Zelfs de grasmat mocht niet ontbreken. Al moet ik wel eerlijk toegeven dat de grasmat in de Arena er beter bij ligt dan deze mat, maar dat mag de pret zeker niet drukken. In de loop van de wedstrijd werd de grasmat goed natgemaakt (aldus de legendarische uitspraak van collega Mimi: nat maak'n) met wat bier en chips, dus een positief resultaat voor Ajax kan volgens de kenners niet uitblijven.

grasmat voetbal

Helaas kent onze lounge nog wel wat kleine opstartproblemen waardoor we het eerste doelpunt van Benfica gemist hebben. Het voordeel was dat wij ons wat minder hoefden te schamen voor de twee fouten van Onana binnen een minuut🙈. De wifi liet ons een beetje in de steek, tot kleine ergernis van ons als fanatieke supporters. Gelukkig hebben we Dennis. Onze top Developer die bij afwezigheid van René (onze Systeembeheerder) heel snel een bekabelde verbinding wist aan te leggen, waardoor we gelukkig de rest van de wedstrijd zorgeloos konden kijken.

De sfeer zat er goed in. We discussieerden in de eerste helft over het mindere goede spel van Ajax en over de mogelijke komst van de Europese Super League. Hoe zonde het zou zijn voor een club, zoals Ajax, als dat doorgevoerd gaat worden. Ook zochten we actief naar onze collega Bart die met zijn Zonneplanbril en (wellicht) blote barst op de tribune zat van het Estádio da Luz. In de middag was daar al een sixpack op ingezet door onze collega Leon als dat zou gebeuren. Helaas Bart, we hebben je niet gespot!

bril cramer

Op naar de tweede helft. Vol geloof in minimaal een gelijkspel zaten we met geknepen billen op de bankjes van onze eigen Arena. Het spel van Ajax werd beter en gelukkig verdween Jonas alias Judas in de 55e minuut van het veld. Nu moest de aanstelleritis (gezuig en genaai) van Benfica wel voorbij zijn en kan Ajax eindelijk weer zichzelf zijn. Met dominantie in balbezit zoals we Ajax kennen en een wereld pass van Ziyech kwam dan toch het prachtige doelpunt. Wat kunnen wij met elkaar een geluid produceren zeg! Van blijdschap en opluchting, dat wel. Zit er dan nog meer in? In de reservetijd werd het nog ongelooflijk spannend. Onana maakte alles weer goed met zijn wereldredding, waardoor wij wel door het scherm heen wilden stappen om Onana te knuffelen. Eindstand: 1-1! Nooit gedacht dat wij zo blij zouden kunnen zijn met een gelijkspel.

Op naar AEK Athens FC! Be there @27 november 2018 om 18.55 uur!