31 Zonneplanrunners aan de start van de 4EM Businessrun

11 juni 2016 door YlonaAfgelopen zaterdag stonden wij met maar liefst 31 collega’s aan de start van de Business Run als onderdeel van het jaarlijkse Halve Marathon Festival in onze eigen stad Zwolle. Wat een feestje was dat!

Voor de meeste collega’s was het best spannend. In de laatste week voor de start waren alle grote verhalen verdwenen over de te behalen superieure eindtijden. De gesprekken gingen nu meer over alle pijntjes en excuses waarom de voorbereidingen niet echt goed waren verlopen.

Enfin; om 19:13 uur werden we opgezweept door de Zwolse Volkszanger Harmpie Wolters met het wel bekende Blauwvingerlied: ‘ik ben een Zwollenaar’. Uiteraard kennen wij dit lied als geen ander en zongen wij het uit volle borst mee. Wel jammer dat onze eigen Zonneplanzanger Chiel Huisjes ontbrak, anders was het dak er nog harder afgegaan.

Na het afronden van het Blauwvingerlied klonk het startschot en weg waren we! Luid aangemoedigd door (geblesseerde) collega’s en duizenden Zwollenaren hebben we achteraf gezien allemaal genoten van de prachtige sfeer en het mooie rondje om de grachten. Voor de één ging dit met bloed, zweet en tranen en voor de ander ging het iets meer van zelf. Er zijn zeker mooie tijden gelopen waarbij sommige collega’s zichzelf echt overtroffen hebben. Anderen hadden gehoopt er iets meer uit te halen en kwamen licht teleurgesteld over de finish. Volgend jaar nieuwe kansen zeggen we dan maar. Wat zeker nog de moeite waard is om te vermelden is dat ons Zonneplan1 team als 8ste is geëindigd van de 170 deelnemende bedrijventeams.

Zwolse Halve Marathon 2016

Na afloop werd iedereen met felicitaties binnengehaald en kreeg iedereen nog een mooie chocolade medaille omgehangen. Na al dit ‘officiële’ gedoe was het tijd voor een welverdiend drankje en een hapje!

Met een drankje en een hapje in de hand hebben we onze collega Marcel nog fanatiek aangemoedigd. Hij liep als enige van ons de halve marathon, een geweldige prestatie! Tot in de late uurtjes hebben wij nog gezellig met elkaar na geborreld en ambitieuze doelen opgesteld voor volgend jaar. Tot volgend jaar op het podium!