De Zonneplan Academy voor monteurs

Goed voorbereid aan je nieuwe functie bij Zonneplan beginnen vinden we belangrijk. Of je nu al heel veel ervaring hebt met zonnepanelen of nog helemaal geen: er valt altijd wat nieuws te leren. Daarom openden we in 2021 ons eigen opleidingscentrum in Zwolle: de Zonneplan Academy. Dé plek waar jij alles leert over duurzame technieken. Zo ben je helemaal klaar voor jouw carrière in de energietransitie!

Overview Academy

Wat kan je verwachten

Al onze nieuwe collega’s beginnen hun loopbaan bij Zonneplan in de Academy. Als jij als monteur aan de slag gaat doe je dit in het praktijk gedeelte, hier hebben we een grote ruimte waar we een oefendak hebben gebouwd zodat je in alle rust en veiligheid ervaring kan opdoen met het werk.

Jouw eerste dag begin je op ons hoofdkantoor in Zwolle. Hier krijg je een introductie over ons bedrijf, leer je een de verschillende afdelingen kennen en natuurlijk jouw collega’s. Daarna kan het echte werk beginnen. Twee weken lang word je fulltime opgeleid voor jouw functie. Je gaat veel bezig met de praktijk, dit wordt afgewisseld met theorie.

Na twee weken mag jij je met recht zonnepanelenspecialist noemen en ontvang jij jouw certificaat. Je bent nu helemaal klaar om in jouw team aan de slag te gaan!

De ervaring van Huub

Ontmoet Huub, sinds juni 2022 aan de slag als monteur bij Zonneplan. Hij begon in de Academy met 0 ervaring in de zonnepanelen.

“Ik heb 12 jaar in de horeca gewerkt en wilde graag de overstap maken naar een nieuwe branche. De weekend- en avonddiensten die bij de horeca horen waren hier de reden voor. Ik ben gaan zoeken naar een opleiding tot elektromonteur, en zo kwam ik bij Zonneplan terecht! De gesprekken met Zonneplan voelden goed, en de toekomstplannen spraken me aan. Ik was eigenlijk meteen verkocht.

Ik ben blij dat ik in de Academy de tijd krijg om alles te leren en niet direct bij de klant aan de slag ga. Voor mij met m’n achtergrond in de horeca is dit een ideaal opstapje. Rene legt alles goed uit en neemt de tijd om mij alles te leren. Het is pittig omdat alles nieuw voor mij is, maar ook erg leuk. Alle ins en outs over zonnepanelen komen voorbij!”

Doorgroeien na de Academy

Ook na de Academy is er genoeg ruimte voor jou om jezelf door te blijven ontwikkelen. Zo is het mogelijk om via Zonneplan je mbo elektrotechniek diploma (niveau 2 of 3) te halen zodat je daarna als Elektromonteur aan de slag kan. Je werkt dan fulltime en gaat één avond per week naar school. Tijdens het werk begeleidt één van onze ervaren Elektromonteurs jou.

En ook de nieuwe producten die we aan het ontwikkelen zijn, zoals een laadpaal en thuisbatterij, zorgen ervoor dat jouw ontwikkeling niet stil staat!

De ervaring van David

Ontmoet David, monteur bij Zonneplan sinds juni 2022. Na 3 jaar zonnepanelenervaring op te hebben gedaan maakte hij de overstap naar Zonneplan.

“Ik had al ervaring in de zonnepanelen en was op zoek naar een nieuwe baan. In mijn zoektocht kwam Zonneplan als eerste omhoog, en na het eerste telefonische gesprek met Zonneplan voelde dat zo goed dat ik andere gesprekken heb afgezegd.

Ondanks dat ik al ervaring in de zonnepanelen heb leer ik zeker nieuwe dingen. Bijvoorbeeld een andere manier van uitlijnen waardoor ik de panelen nog strakker kan leggen. Ik vind het fijn om hier wat meer mee te krijgen van het bedrijf zelf en hoe we met elkaar omgaan. En de focus op één werkwijze is prettig, zo voorkom je misverstanden straks in het team. Het is ook heel leuk om dit met een groepje te doen, we leren van elkaar en houden elkaar scherp.”

Even voorstellen: ontmoet onze Praktijkopleider René

Praktijkopleider René

Met een opleiding in de elektrotechniek, installatietechniek, bedrijfsinstallatietechniek én ruim 12 jaar ervaring in de zonnepanelen mag Rene zich met recht expert noemen. Na zelf een aantal jaar bij Zonneplan geïnstalleerd te hebben was het tijd voor de volgende stap en ging Rene aan de slag als Praktijkopleider in de Academy. In twee weken tijd leert hij iedereen, wel of geen ervaring, alles over zonnepanelen installeren. De focus is 80% praktijk, de overige 20% is theorie. Na twee weken Academy is het tijd om aan de slag te gaan in een team, en gaat Rene bij de teams langs om te kijken hoe het in het veld gaat. Zo bereid hij jou optimaal voor op jouw functie!

Veelgestelde vragen