Dag van de Duurzaamheid: Zonneplan Kledingswap

Donderdag is het de Dag van de Duurzaamheid! Een dag die wij natuurlijk niet onopgemerkt aan ons voorbij kunnen laten gaan.

Wij hebben een leuke actie bedacht om ook dit jaar een bijdrage te leveren aan deze dag, namelijk een:

Kledingswap/share

De mode-industrie is na de olie-industrie de meest vervuilende industrie ter wereld. Kleding wordt vaak onder problematische omstandigheden gemaak en de industrie wakkert het verlangen aan om steeds 'iets nieuws' te dragen waardoor een kledingstuk gemiddeld slechts zeven keer wordt gedragen.
Wist je dat onze kledingconsumptie sinds het jaar 2000 meer dan verdubbeld is? De hoge intensiviteit van fast fashion zet de productiekosten onder druk en maakt de industrie nog vervuilender. Hier kunnen we wat aan doen! Vintage fashion is een duurzaam alternatief voor fast fashion. Want als jij andermans kleding hergebruikt, hoeven er geen nieuwe hulpbronnen aangesproken te worden en hoeft de kleding niet (onder slechte arbeidsomstandigheden) geproduceerd te worden. Daarom organiseren wij de Zonneplan Kledingruil!

👇 Wat: Misschien heb jij wel heel veel kleding in je kast of spullen in huis die een tweede leven verdienen; dit is het moment om je huis eens flink uit te mesten, alles is welkom!
📍 Locatie: Zonneplan Lounge
📅 Wanneer: Donderdag 10 oktober
Tijd: De hele dag

Praktisch:

Donderdag zullen we in de kantine ruimte maken voor alle kleding. Er zullen tafels neergezet worden waarop je alles kan uitstallen. Dit blijft de hele dag liggen, die als je een kijkje wil nemen kan dat op het moment dat het jou uit komt. Meld je aan zodat we weten hoeveel ruimte we moeten reserveren!

Heb jij vrienden of familie die dit ook fantastisch vinden? Nodig ze uit na 17:00 zodat jij ze kan begeleiden.

Ben jij nog op zoek naar bepaalde dingen voor bijvoorbeeld je uitzet, kinderen of een mooie reis? Stuur een verzoekje in! Ook deze zullen we op een pagina plaatsen, misschien heeft een ander wel precies dat item waar jij naar op zoek bent!

Regels:

  • Alles wat je neerlegt mag gratis en zonder te ruilen door een ander meegenomen worden.
  • Je mag (kostbare) stukken ook alleen als ruil-item aanbieden, deze items markeer je met een geeltje o.i.d. (duidelijk zichtbaar en goed vastgemaakt!). Mensen kunnen dan alleen dat item meenemen als zij iets, met jouw goedkeuring, met je ruilen.
  • Mocht je de spullen die je hebt neergelegd en die niet zijn 'geruild' weer mee naar huis willen nemen kan dat natuurlijk. Alles wat overblijft doneren we aan een goed doel.
  • Als je iets anders dan kleding (denk aan woonaccesoires, spelletjes, boeken, etc.) wil doneren/ruilen kan dit natuurlijk ook!
  • Als je iets groots hebt dat niet of moeilijk mee te nemen is, stuur daar dan een foto van naar office@zonneplan.nl, wij maken een pagina aan waarop we deze items zullen presenteren.
  • De kleding en spullen die je inlevert is in goede staat; zonder gaten, onuitwasbare vlekken en/of een onaangename geur.
okt 10
donderdag, 10 oktober 2019
Vanaf 08:30
Zonneplan Sharing = Caring Lounge
Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Heb je deze evenementen al gezien?

Operations 90's Party

vrijdag, 7 februari 2020