Waar ligt jouw kracht?

20 maart 2019 door BabethDuurzaam leven is tegenwoordig regelmatig het onderwerp van gesprek. Hoe draag jij hier aan bij? Voor de meeste mensen zal het antwoord hierbij gaan over aanpassingen aan een woning, het laten plaatsen van zonnepanelen, elektrisch rijden of het voorkomen van verspillingen in het dagelijks leven. Maar je kunt jouw bijdrage ook op een andere manier leveren: in je werk! Heb jij het in je om als Zonnepanelenspecialist bij te dragen aan de verduurzaming van Nederland?

Laat jouw talent spreken

Wij zijn er van overtuigd dat jouw werkplezier ontstaat door te werken vanuit je kracht! Wie vindt het nou niet leuk om te doen waar hij goed in is? Bij Zonneplan vertrouwen we daarom op de kracht van onze installatietoppers. Hun talent. Wij merken dat zij veel werkplezier ervaren door te doen waar ze goed in zijn. Jij vraagt je nu vast ook af hoe je kunt weten waar deze kracht ligt? Deze vraag is simpeler te beantwoorden dan het lijkt. Stel jezelf eens de volgende vragen: wie ben ik, wat kan ik goed en waar word ik gelukkig van? Door de waan van de dag vergeten mensen zichzelf soms deze belangrijke vragen te stellen. Zonde, want na het beantwoorden van deze vragen kun je gerichter keuzes maken over jouw activiteiten op de arbeidsmarkt en jouw duurzame bijdrage aan de Nederland.

Werkplezier

Wij denken dat jouw talent vooral naar boven komt wanneer jij je werk met plezier uitvoert. Hoe mooi is het als je kunt werken in je kracht en daarnaast ook nog eens kunt genieten van een heleboel werkplezier? De eerder genoemde vragen om te weten waar je kracht ligt hebben wij ook gesteld aan de toppers uit onze eigen installatieteams. Welke antwoorden we kregen? “Ik ben een technicus”, “ik werk graag met mijn handen en daar ben ik goed in”, “ik vind het fijn om iedere dag iets moois te maken voor de klant”, “ik vind het fantastisch om te werken met een product dat de wereld verduurzaamt” en “ik word gelukkig van lekker buiten werken”.

Vaste teams

Onze installatieteams bestaan uit een drietal collega’s, welke zorgvuldig samengesteld worden. Zo worden hechte teams van collega’s gevormd, die dagelijks met elkaar op pad gaan om onze klanten te voorzien van prachtige zonnepanelen op hun dak. Dag in dag uit met je team bijdragen aan een steeds duurzamer Nederland is een grote motivator! Onze monteurs werken dagelijks aan een zonnepanelenproject bij een particuliere klant. Van niets iets maken: ’s ochtends is er nog geen installatie en aan het einde van de dag laat je een blije klant achter met een volledig werkende zonnepaneleninstallatie. Hoe mooi is dat?

Ontwikkel jouw talent

Nu hoor ik je denken, is een carrière als Zonnepanelenspecialist iets voor mij? Heb jij geen technische opleiding of ervaring met het leggen van zonnepanelen maar kom jij tot de conclusie dat jouw kracht hier wel ligt nadat je de vragen beantwoord hebt? Geen nood! Wij leiden onze mensen zelf zorgvuldig op in de Zonneplan Academy en geven jou de mogelijkheid voor het behalen van je technische opleiding. Zo heb jij de mogelijkheid om van jouw kracht jouw werk te maken en mee te werken aan een duurzaam Nederland!